sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Opetusharjoittelun arviointi



SUSANNA ROJOLAN OPETUSHARJOITTELUN ARVIOINTI

KEVÄT 2016

OHJAAVA OPETTAJA: IRINA PIRI-HORSMA, OULUN SEUDUN AMMATTIOPISTO/KONTINKANKAAN YKSIKKÖ



OMAN SUBSTANSSIALAN PEDAGOGINEN OSAAMINEN

Susanna on lähtenyt suunnittelemaan opetustaan ammattitaitovaatimusten mukaisesti. Opetussuunnitelma on ohjannut hänen työtään. Vielä tarkempi perehtyminen lähihoitajien opintojen aikaisempiin sisältöihin olisi ollut paikallaan, nyt tarkastelu jäi meidän välisten keskustelujen varaan. Tosin käytettävissä oleva aikakin oli rajallinen. Susanna toi esille hyvin omaa työkokemustaan havainnollistavin esimerkein opetuksessa. Susannan osaaminen näkyi opetuksessa. Pedagogisesti Susanna käytti hyvin erilaisia menetelmiä opetuksessaan. Hän lähti rohkeasti ja luovasti kokeilemaan menetelmien käyttöä. Mielestäni hän onnistui erittäin hyvin.

YHTEISTYÖ- JA VUOROVAIKUTUSOSAAMINEN

Susannalla on hyvät vuorovaikutustaidot. Hän oli hyvin luonteva opetustilanteissa. Rauhallinen ja selkeä puheessaan. Kuunteli aidosti opiskelijoita ja otti jokaisen huomioon. Antoi selkeät ohjeistukset eri tehtäviin. Huolehti aikatauluissa pysymisestä. Oli tarvittaessa myös jämäkkä.

Myös työyhteisössämme Susanna teki luontevasti yhteistyötä muiden työntekijöiden kanssa. Rohkea ja avoin vuorovaikutuksessaan.


TYÖELÄMÄOSAAMINEN

Susanna huomioi turvallisuusasiat tunneilla. Oli perehtynyt niihin myös hyvin turvallisuusvastaavamme kanssa.

Työelämätuntemus näkyi hyvin Susannan opetuksessa ja käymissämme keskusteluissa.


KEHITTÄMISOSAAMINEN

Tässä osiossa on vielä kehittämisen tarvetta. Susanna ei päässyt ehkä vielä sinne saakka että miten koulutusta pitäisi kehittää työelämän ja yhteiskunnan tarpeisiin. Meidän keskusteluissamme tällainen asia ei noussut esille. Pedagogisesti hän kyllä mietti erilaisten menetelmien käyttöä mikä tukisi oppimista parhaiten. Ammatillisen opettajuuden ja opetuksen reflektointi jäi vähäiseksi. Susanna pohti paljon opetustaan sen sisältöjä ja opetusmenetelmiä. Tämä olikin keskeistä ja tärkeää.


LOPPUKOMMENTIT JA YLEISARVIOINTI

Susanna Rojola pääsi nopeasti sisälle opetettavaan asiaan ja eri sisältöihin. Hän rakensi hyvät opetuskokonaisuudet keskeisistä sisältöalueista vammaistyön osaamisalan lähihoitajaopiskelijoille.

Opiskelijat antoivat hyvää palautetta Susannalle . Mielestäni sekä sisällöt että opetus sinänsä olivat kiitettävällä tasolla. Susanna saa hyvän kontaktin opiskelijoihin ja osaa ottaa luokassa myös auktoriteettiaseman olemalla silti hyvin tasa-arvoinen ja helposti lähestyttävä opettaja.

Kiitos Susannalle ja hyvää jatkoa elämään.


Oulussa 15.6.2016

Irina Piri-Horsma

Lehtori

Oulun seudun ammattiopisto/ Kontinkankaan yksikkö







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti